Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vyrazte nalehko: Co si zabalit do batohu na několikadenní výlet?

07.08.2021

Plánujete vyrazit po svých, jen s krosnou a několika kousky vybavení do přírodní nebo městské džungle? Využijte náš seznam, díky kterému si zabalíte jen to opravdu podstatné a na zádech vás nebude tížit zbytečná váha navíc.

Cestování bez zbytečné zátěže

Nejprve si promyslete detaily cesty, zjistěte předpověď počasí, naplánujte zastávky a trasu, připravte si potřebné dokumenty (a zazálohujte si je na cloud) a nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění. Tipy níže vám poskytnou určité vodítko, zároveň však nejspíše neobsáhnou vše, co budete na své cestě potřebovat, proto se vyplatí udělat si předem vlastní soupis.

TIP: Věci si do batohu uložte v pořadí, v jakém je budete potřebovat. Pokud plánujete cestu do hor, do destinace s deštivým počasím nebo vlhkým klimatem, zabalte si oblečení, spacák a elektroniku do nepromokavých vaků nebo igelitu.

Stan, spacák a batoh

Samotný batoh, stan (nebo hamaka a tarp), spací pytel a další potřeby pro přespání v přírodě mívají nejmarkantnější hmotnost. Proto si toto vybavení vybírejte v odlehčené variantě a z lehkých a funkčních umělých materiálů. Pro kempinkové vaření pak kupte vybavení s nízkou hmotností a skládací nádoby.

Oblečení

Věnujte pozornost výběru správných materiálů – moderní termotrička a mikiny jsou lehounké, skladné, a přesto zahřejí, navíc rychle schnou. Naplánujte si, kde si oblečení přeperete, abyste s sebou nemuseli tahat mnoho kousků. Vždy mějte připravený rezervní oděv v nepromokavém obalu, kdybyste se namočili. Vyplatí se přibalit si i skladné sandály jako náhradní obuv. Všechno oblečení si složte nebo srolujte do praktických válečků.

Hygienické potřeby

Šampon, sprchový gel, tělové mléko a další tekuté přípravky si přelijte do menších cestovních lahviček. Ideální jsou přípravky na mytí celého těla – „vše v jednom“. Můžete si také pořídit tuhé mýdlo i šampon, které šetří místo a v batohu zaručeně nevytečou. Nejskladnější a nejlehčí je ručník z mikrovlákna, snadno ho srolujete a k tomu rychle schne. Lékárničku zredukujte na nejnutnější léky a pomůcky a z platíček odstřihněte jen potřebné množství tabletek.

Rozložte váhu v batohu efektivně

Abyste se svým majetkem ušli požadované kilometry bez namáhání zad, věnujte pozornost správnému způsobu balení. Na dno batohu uložte lehčí vybavení (spacák, náhradní oblečení, kempinková výbava), do střední části pak středně těžké věci a ty nejtěžší naskládejte nahoru. Zatížíte tak lopatky a hrudní páteř, takže bedra neponesou veškerou váhu samotná.

Zdroj obrázku: everst / Shutterstock.com

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2035 krát.

Diskuze k: Vyrazte nalehko: Co si zabalit do batohu na několikadenní výlet?

V tomto tématu zatím nejsou žádné příspěvky

Vstoupit do diskuze

 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

TOPlist
 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.