Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lékárnička na cestování do exotiky. Jak by měla vypadat?

04.11.2021

Jestliže se chystáte do exotické země, je třeba myslet také na své zdraví. Na cestách by vám rozhodně neměla chybět lékárnička s vhodnou výbavou. Co vše je však potřeba v ní mít? Snažte se obsah individuálně přizpůsobit, ovšem nezapomínejte ani na základní vybavení.

Vybavení lékárničky

Mezi základní vybavení lékárničky rozhodně patří dezinfekce, náplasti a obvazy. Ty jsou potřeba, ať už vyrážíte kamkoliv, proto by je měla obsahovat každá cestovní lékárnička. Pomohou vám totiž v případě poranění či první pomoci. Jestliže vyrážíte do přírody, chybět by neměla ani pinzeta na vytahování klíšťat. Potřebným vybavením je také teploměr. Mezi základní výbavou by pak neměly chybět ani nůžky, klasická pinzeta a jednorázové stříkačky a jehly.

lékárna Benu

Prevence

Jestliže vás čeká exotická dovolená, je třeba myslet také na prevenci. V některých zemích je nezbytné očkování, informujte se proto předem u svého lékaře. Abyste zmírnili riziko nakažení, je vhodné posílit také svou imunitu. Kromě zdravé stravy k tomu pomohou dopomoci také vitamíny na imunitu. Myslete však na to, že vitamíny je třeba přijímat hlavně ze stravy. Na trhu lze najít také vitamíny pro děti, které jsou přizpůsobené pro útlý věk a mnohdy také nabízí příjemnou chuť.

Potřebné léky

Léky, které v lékárničce nesmí chybět, jsou hlavně ty, které užíváte pravidelně. Vezměte si proto s sebou dostatek na celou dobu pobytu, ideální je mít menší zásobu navíc. Lékárnička pro děti by pak měla obsahovat také léky pro miminka. Alespoň léky na horečku pro děti a na další běžné onemocnění jako je průjem. Nezapomínejte ani na léky průjem tlumící i u dospělých, stejně tak i léky na horečku. Univerzální výbavou jsou také kapky do očí, léky na alergii či proti rýmě a bolesti v krku.

Osobní ochrana

Kromě potřebného obvazového materiálu a spousty léků je dobré myslet také na ochranu sebe. Praktickou výbavou na cesty jsou také antibakteriální ubrousky a dezinfekční roztoky na bázi alkoholu. Ty oceníte hlavně v případě, že se budete stravovat rukama. Vždy je totiž důležité ruce pečlivě očistit, abyste do těla nezanesli neznámé patogeny, které se všude přirozeně vyskytují. Do této kategorie lze zařadit také kondomy, i ty se na dovolené mohou hodit a ochrání vás před pohlavně přenosnými chorobami.

lékárna Benu

Ochrana před sluncem

Na dovolenou byste samozřejmě neměli zapomenout ani sluneční brýle, jelikož oči jsou citlivé a nejsou navyklé na tolik slunečního záření. To však platí i pro naši pokožku. Proto by vám v kufru rozhodně neměly chybět opalovací krémy. Sbalte jich raději více, než aby vám měl později dojít. Potíže spojené se spálenou pokožkou totiž mohou být opravdu nepříjemné. Hodit se mohou také pečující produkty v případě, že se spálíte. Přibalte tedy i krémy s obsahem panthenolu či aloe vera. Nezapomínejte se celkově chránit před ostrým sluníčkem.

Návštěva lékaře

Ještě, než vyrazíte na dovolenou, je dobré navštívit svého odborného lékaře. A to obzvláště v případě, pokud trpíte chronickým onemocněním. Lékař vám totiž může doporučit léky, které vám pomohou v případě, že by na dovolené došlo ke zhoršení vašeho stavu. To se vám bude hodit hlavně v místech, kde není zrovna dostupná lékařská péče. V některých zemích je dokonce zakázán dovoz určitých léků, v takovém případě byste si měli zařídit potvrzení, že se jedná o léky, které jsou určeny výhradně pro vaši potřebu a prevenci, či případně jsou životně důležité.

Sestavit kompletní lékárničku není jednoduché, jelikož je třeba zařadit do ní vše potřebné. Kromě obvazového materiálu a dezinfekce tak s předstihem lékárničku vybavte i základními léky.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 1657 krát.

Diskuze k: Lékárnička na cestování do exotiky. Jak by měla vypadat?

V tomto tématu zatím nejsou žádné příspěvky

Vstoupit do diskuze

 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

TOPlist
 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.