Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kam vyrazit na lyžovačku do Alp?

19.12.2023

Lyžovačka v Alpách

V posledních letech čím dál víc Čechů vyráží lyžovat do Alp. Proč? Protože se to vyplatí. Ceny ubytování a skipasů se totiž v nejoblíbenějších lyžařských střediscích v Česku (zejména v Krkonoších) dostaly na úroveň Rakouska nebo Itálie, případně jsou ještě vyšší. A tak je často cenově výhodnější vyjet do zahraničí.

cestovní pojištění na lyžování

Výběr je přitom velmi široký. K nejoblíbenějším lyžařským střediskům v Rakousku patří Alpbach, St. Anton, Mayrhofen, Lech Zürs nebo Kitzbühel. Pokud vyrazíte do Itálie, můžete směřovat třeba do Val Gardeny. Ve Švýcarsku se zase největší oblibě těší Zermatt – Cervinia, Čtyři údolí nebo Sv. Mořic. Pokud vás naopak lákají Alpy ve Francii, vyzkoušejte střediska Chamomix nebo Portes du Solei.

Co si připravit?

Varianty pobytů jsou různorodé. Můžete si objednat all inclusive a o nic už se nestarat – v ceně budete mít ubytování, veškeré stravování, skipasy a mnoho dalšího. Nebo si pobyt poskládáte tak, aby vám plně vyhovoval.

Je potřeba akorát udělat to včas, protože zájem o lyžování v Alpách je od pozdního podzimu do pozdního jara obrovský a hotely bývají plné.

Včas si také sjednejte cestovní pojištění – to se vám bude hodit nejen na cestu a samotný pobyt v zahraničí, ale může vás ochránit i v případě úrazu při lyžování. Na Ušetřeno.cz je pro cestovní pojištění kalkulačka, která vám ukáže výhodné nabídky pojišťoven. A pokud se hodláte věnovat nějakým extrémnějším sportům, je doporučené sjednat si i připojištění. Je rozhodně lepší být připraveni a nic nepodcenit – v případě úrazu by vás ošetření, léčba a doprava domů mohly stát desítky až stovky tisíc korun.

Zdroj foto: Dmitry Molchanov / Shutterstock.com

Článek byl zobrazen 776 krát.

Diskuze k: Kam vyrazit na lyžovačku do Alp?

V tomto tématu zatím nejsou žádné příspěvky

Vstoupit do diskuze

 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

TOPlist
 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.