Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dalekohledy Nikon

07.10.2013

Společnost Nikon, která se od svého založení v roce 1917 opakovaně prosazuje kvalitními produkty v oblasti optiky, uvedla letos mnoho nových špičkových výrobků, které potěší nejen lovce, ale i hráče golfu, ornitology a turisty – stejně tak jako běžné uživatele na celém světě. Společnost rozšířila své portfolio o nové puškohledy, dalekohledy i dálkoměry.

Jako první z výrobců optiky se Nikon odhodlal k výrobě kapesních dalekohledů v netradičních barvách, jako je modrá, bílá, růžová anebo oranžová. Pro všechny kosmopolity vstoupil na trh extrémně lehký Aculon T51. V hliníkovém těle se skrývá skutečný zážitek – křišťálově čistý obraz a ohromující jas. Dalekohledy mají subtilní, sklopnou konstrukci, takže se vejdou do každé kapsy a můžete je tak mít vždy u sebe – ať již rádi cestujete anebo navštěvujete kulturní události. Nabízejí zvětšení 8× a 10×, objektivy o průměru 24 mm a k dostání jsou kromě obligátní černé barvy, také ve stříbrné, červené a růžové variantě. Ceny těchto dalekohledů se pohybují v rozmezí 3 590 Kč (8×24) a 3 890 Kč (10×24).

dalekohledy Nikon

Nechcete-li vydávat moc peněz, a přesto toužíte po trendovém, malém a přitom kvalitním dalekohledu, pak sáhněte po řadě Aculon T01. Dalekohled Aculon T01 je vhodný pro množství příležitostí a nízká cena přitom činí z nákupu tohoto modelu jednoduché rozhodnutí. T01 je perfektní doplněk na procházku po městě, návštěvu kulturních akcí anebo koncertů a je také krásným dárkem pro vaše přátele a blízké. Na výběr je zvětšení 8× či 10×, dalekohledy mají průměr objektivů 21 mm a jsou k dostání v pěti trendových barvách – v černé, červené, bílé, oranžové a modré.  Doporučená prodejní cena je 1 290 Kč (8×21) a 1 490 Kč (10×21).

dalekohledy Nikon

Na cestách je pohodlí vším. To je jeden z hlavních důvodů, proč je řada kompaktních dalekohledů Nikon tak žádaná. Jsou tak malé, že se dají vzít kamkoliv – třeba na dovolenou nebo sportovní utkání. Kapesní dalekohledy jsou oblíbené mezi turisty i cestovateli právě proto, že nezabírají moc místa a díky své nízké hmotnosti nejsou v batohu téměř cítit. Pro tyto účely je ale vhodné si pořídit dalekohledy vodotěsné, kterým nevadí déšť a při přechodu z tepla do zimy a zpět se nezamlžují. I pro tento případ má Nikon řešení – sérii Travelite EX a Sportstar EX. Zkratka EX vychází ze slova „extrém“ a charakterizuje možnost používat tyto dalekohledy v krajních podmínkách. Řada Travelite EX obsahuje čtyři formáty dalekohledů: 8, 9, 10 a 12×25: jsou vodotěsné, mají otočné a výsuvné očnice a asférické čočky pro zvýšení ostrosti obrazu. Jejich rozměry a hmotnost cca 360 g umožňují brát je i do náročných terénů a prostředí. Dostanete je v cenách od 3 490 do 4 390 Kč. Požadujete-li vodotěsný dalekohled v opravdu kompaktním těle, věnujte pozornost sérii Sportstar EX. Jedná se o moderní lineární dalekohledy se sklopnou konstrukcí a čočkami s vícenásobnými antireflexními vrstvami. Mají otočné a výsuvné gumové očnice pro snadné nastavení správné vzdálenosti očí od okulárů a dodávají se ve dvou barevných provedeních (černá a stříbrná) a ve dvou formátech: 8×25 a 10×25. Hmotnost dalekohledů je cca 300 g a šířka sklopené konstrukce pouhých 67 mm. K dostání jsou za 2 290 Kč (8×25) a 2 490Kč (10×25).

dalekohledy Nikon

Nikon, to jsou nejen kapesní dalekohledy, ale v nabídce jsou také velice kvalitní dalekohledy pro myslivce (tolik oblíbená řada Monarch), ornitology či například mořeplavce. Nikon taktéž nabízí kvalitní puškohledy a laserové dálkoměry a pro milovníky přírody pozorovací monokulární dalekohledy, ke kterým je možné pomocí adaptéru připojit fotoaparát a pořizovat nádherné fotky. Začátečníkům v oblasti monokulárních dalekohledů představil Nikon model Prostaff 3 Fieldscope – lehký monokulár se zabudovaným zoomovým okulárem se zvětšením 16–48× a velmi příjemnou cenou 7 990 Kč. Prostaff 3 Fieldscope se dodává včetně kompaktního stativu a praktického odolného přepravního pouzdra, může se tedy bez nutnosti dokoupení dalšího vybavení začít ihned používat.  A pokud se laikovi pozorování přírody monokulárním dalekohledem zalíbí, může následně přejít na modely, ke kterým je možné pomocí adaptéru připojit kompaktní digitální fotoaparát či digitální zrcadlovku Nikon a pomocí tzv. Digiscoping systému pořizovat nádherné fotografie s velkým přiblížením.

dalekohledy Nikon

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3905 krát.

Diskuze k: Dalekohledy Nikon

V tomto tématu zatím nejsou žádné příspěvky

Vstoupit do diskuze

 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

TOPlist
 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.